divendres, 11 de març del 2011

Einsturzende Neubauten

Alexander Hacke, el que fou membre de Einsturzende Neubauten, va tocar ahir nit a l'Apolo.
Un concert atípic, format per un bateria australià que tocava de peu, Alexander a la guitarra i veu, i la seva muller, Danielle de Picciotto, nord-americana,que cantava, tocava teclat i un instrument, que pel que m'explicava el propi Hacke, és com una arpa, que té un acord obert i amb un teclat muteja les cordes que no han de sonar, formant així diferents acords. No recordo el nom de l'instrument, més que res perquè el seu accent (és alemany) m'ho va complicar una mica.
Al mateix concert, va tocar una banda, dificil de catalogar, potser, comparable amb The Movidas.
Però que duien com a guess star a la que va cantar el tema central de twin peaks, Julee Cruise
Vaig estar al backstage (altrament conegut com camerino) de l'Apolo, vaig anar a sopar i fotre unes birres amb ells, vam parlar de música, de peripècies, de projectes...
Aqui teniu una mica de música d'aquests grans artistes que van passar per Barcelona fugaçment.
el myspace de Julee http://www.myspace.com/juleecruise
la web de Hacke http://www.hacke.org/
la web de Danielle http://www.danielledepicciotto.com/

Ah, i algo de Einsturzende Neubauten, pels que no ho conegueu:
 http://www.neubauten.org/?q=biography

3 comentaris:

  1. Vaig anar sobretot per la banda d'Alexander Hacke, però la segona part del concert em va sorprendre molt. Trobo que va ser un gran moment quan Kid Congo Powers i Khan es van quedar sols a l'escenari.

    Una llàstima que no tenia molt temps després del concert per parlar amb tots ells, ja que em van resultar molt interessants.

    M'ha agradat llegir les teves sensacions i recordar la nit amb les fotografies, gràcies, un salut!

    ResponElimina
  2. Si, jo també vaig anar per Hacke, i comparteixo que quan es van quedar els dos sols, van montar una història molt guapa. Van enganxar al públic. Si, eren una gent molt interessant, un gran bagatge. Em vaig asseure al costat de Hacke durant el sopar i vam estar intercanviant historietes. Les seves, molt interessants. Va estar vivint a Turquia, d'aqui em va explicar alguns ritmes dificils que van tocar al concert. En acabar el sopar, ràpid cap a l'Hotel, a l'undemà partien cap a Zurich, i així és la seva vida, com va dir durant el concert, com gitanos feriants.
    Ei, si la companya de pis em passa les fotos, te les envio.
    Salut!!

    ResponElimina
  3. Ep, doncs t'ho agrairia molt!

    He vist pel youtube vídeos d'un documental sobre la música de Turquia protagonitzat per Hacke, molt interessant la vida d'aquest home. Al maig estarà amb tots els Neubauten al Primavera Sound, oi? M'agradaria anar-hi, estic fent un racó.

    Salut!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari