dilluns, 5 d’octubre del 2009

Sobre el temps i l'espai



Darrerament he parlat amb físics. No vull dir amb musculosos que van a gimàs i fan culte al seu cos...
Em refereixo a la gent que estudia el comportament de la matèria, estudia les lleis que regeixen l'univers,entre altres coses.
En altres temps, ells serien una espècie de visionaris.
Aquell que pot preveure que plourà, aquell que pot saber que passarà un cometa visible des de un lloc determinar i a tal hora, aquell que pot calcular el pes d'un planeta sense haver-hi estat mai, i possiblement sense saber ni quan pesa ell mateix...
Vull dir, que les coses que abans es creien més espirituals, místiques, sobrenaturals, acaben caien per les lleis de la física.
Tot i que jo sóc una persona amb conviccions molt terrenals, he de dir que no crec que existeixi el futur. Existeix segons la medició del temps que fem els humans, però... el temps es pot medir amb un rellotge? és correcta aquesta medició?
Stop. Si continues llegint, ves per passos:
entra primer aqui: http://es.wikipedia.org/wiki/Mec%C3%A1nica_cu%C3%A1ntica
i aqui: http://es.wikipedia.org/wiki/Teor%C3%ADa_especial_de_la_relatividad
i aqui: http://es.wikipedia.org/wiki/Teoria_de_la_relatividad
Jo, no puc parlar científicament sobre aquest tema. Però filosòficament, puc arribar a n'alguna "pregunta" que jo no puc contestar i que potser ningú, tot i que poden arribar a demostrar-ho sobre paper.
Existeix el futur? Quan existeix el futur? Mai. Podem descartar que existeixi el futur? podem dir que el futur només és una suposició? Ara nem a pel passat. Existeix el passat? Un fet passat X ha ocorregut abans que un altre N perquè hem escrit una cronologia segons la nostra percepció. Però seria la mateixa percepció que la d'un altre individu que viatgés a la velocitat de la llum durant un mateix període de temps? es pot alterar la cronologia de fets? es pot alterar el temps? doncs sembla que si. Es pot tirar enrera en el temps? es pot tornar a viure un matiex temps 2 cops? NO segons la nostra percepció del temps i l'espai, però potser algun dia, resulta que els temps no canvien, i resulta que sempre vivim el present i que existeixen varios plans de present. Sempre lligant l'espai i el temps.
Finalment, com que no crec que puguem viatjar a la velocitat de la llum, almenys com éssers humans, no crec que mai puguem demostrar res d'això, sempre serem observadors. Sembla aquesta la única manera de que una nau pugués recorrer un espai de 10.000 anys llum. perquè per nosaltres, tardariem en recorrer 10.000 anys aquesta distància, sigui que la percepció del viatger potser fossin dos anys a més tardar.
I tot això, que són teories, pensaments, em porten a dir que ni drogues com l'ayahuasca, ni visionaris, ni futuròlegs, ens portin a cap altre lloc ni ens puguin preveure algo que mai ha passat ni passarà. Perquè tot i que sigui possible que es pugui viatjar en el temps o l'espai, el nostre cos ni la nostra ment no n'estan preparats. Tot per demostrar, es clar, són suposicions.

1 comentari:

  1. Qui vol consumir drogues podent-se matricular a la Facultat de Física?

    ResponElimina

Deixa el teu comentari